Ekonomi

Ekonomik veriler ışığında dolardaki zayıflık kısa süreli olarak görülüyor

Çarşamba günü ABD doları, beklenenden daha zayıf gelen ön S&P Global PMI verilerinin etkisiyle düşüş yaşadı. Bileşik endeks 50,9’a gerilerken, imalat sektörü 49,9 ile daralmaya girdi ve hizmetler sektörü de 50,9 olarak kaydedildi. Bu performans, bir yıl sonra ilk kez ABD’yi geçen Avro Bölgesi bileşik PMI ile tezat oluşturdu. ABD’nin istisnai büyüme söyleminin zorluklarla karşılaşmasına rağmen, ING analistleri dolardaki düşüşün sürdürülebilir olmayabileceğini belirtiyor.

Piyasanın ABD PMI’larına tepkisi, ilk çeyrek GSYH büyüme rakamlarının açıklanmasından önce geliyor. Analistler, faaliyet göstergeleri tarafından tetiklenen potansiyel döviz hareketlerini izliyor, ancak Federal Rezerv beklentilerindeki önemli değişikliklerin enflasyon, istihdam verileri veya Fed iletişimleri tarafından yönlendirilmesi muhtemel. Doları etkileyebilecek yaklaşan önemli olaylar arasında Cuma günü beklenen PCE enflasyon verileri, 1 Mayıs’taki Federal Rezerv toplantısı ve 3 Mayıs’ta açıklanacak istihdam rakamları yer alıyor. Şu anda, vadeli Fed Fonları bu yıl için yalnızca 40 baz puanlık bir gevşeme öngörüldüğüne işaret ediyor.

PMI verilerinin açıklanmasından önce, döviz piyasalarındaki söylem, tipik olarak daha zayıf bir dolara yol açan risk alma duyarlılığına yöneldi. Avrupa borsaları art arda üç seanstır yükseliş kaydederken, ABD teknoloji hisseleri de destek sinyalleri veriyor. Yatırımcılar, riskli ortamlarda iyi performans gösterme eğiliminde olan İskandinav para birimlerinin yanı sıra Avustralya ve Yeni Zelanda doları gibi para birimlerini tercih ediyor. Buna karşılık, Kanada dolarının bu tür koşullarda, özellikle de daha yumuşak ABD verileri katkıda bulunan bir faktör olduğunda, gecikmesi bekleniyor.

Euro’dan büyük ölçüde etkilenen DXY endeksi 106,0 seviyesinin altına düşmüş olsa da Nisan ayının en düşük seviyesi olan 104,1’in yaklaşık %1,5 üzerinde seyretmektedir. Piyasa, haftanın ilerleyen günlerinde GSYH ve daha da önemlisi PCE enflasyon rakamları açıklanana kadar dolar paritelerinde önemli hareketler görmeyebilir. Dolar kısa vadede bir miktar baskıyla karşılaşabilirken, güçlü GSYH ve PCE verileri hafta sonuna kadar 106,00 seviyesinin üzerinde bir toparlanmaya yol açabilir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

eskipazarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu