Haber

Başkan Savaş: Yıkıma rağmen suyu en ucuza biz veriyoruz

HATAY (İGFA) – Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı ilçesinde vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi.

Reyhanlı’nın Çakıryiğit, Akyayla, Ahmetbeyli, Yenişehir, Yenimahalle, Nergizli, Tayfur Sökmen Mahalleleri ile birlikte Reyhanlı Yeni Sanayi Sitesini ziyaret eden Savaş, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Deprem nedeniyle su kaynaklarının büyük kayıplara uğradığını vurgulayan Savaş, “Suriyeli mülteciler ve deprem nedeniyle Reyhanlı ilçesinin nüfusu 4,5 kat arttı. Normalde içme suyu ihtiyacı da artmıştır. Reyhanlı’da 10 yeni içme suyu kuyusu açtık. Kimyasal ve biyolojik tahlilleri pozitif çıkınca halkımızın hizmetine sunacağız. Su sorununu kısa sürede kalıcı olarak çözeceğiz. Tüm yıkımlara rağmen Türkiye’de en ucuz suyu sağlayan belediyelerden biriyiz. ” söz konusu.

GELİRİMİZ AZALDI, İŞ YÜKÜMÜZ ARTTI

Depremzede bir kurum olmasına rağmen hafta sonu fark etmeksizin tüm belediye ekiplerinin gece gündüz tarlalarda çalıştığını kaydeden Savaş, “Abone sayımız ciddi anlamda düştü. Belediye gelirlerimiz azaldı, iş yükümüz arttı. Konteyner şehirlerin altyapısını da kuruyoruz ve çalışmalarımızı maksimum seviyede sürdürüyoruz.” dedi.

Hatay’ın değerli üretim gelirlerinden birinin kunduracılık olduğunu belirten Savaş, “Kunduracı esnafımız Reyhanlı Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınıp işlerine devam etmeselerdi müşterilerini tamamen kaybedeceklerdi. Üreten, rızık sağlayan esnafımızın her zaman destekçisi olacağım. Sitenin üst yapısını tamamlamak için iş makineleri görevlendireceğim. Ulaşımınızı kolaylaştırmak için sizi bir otobüs servisi organize etmekle görevlendirdim. Kesintisiz barınma merkezinde kalan esnaf ailelerine hijyen yardımı ve kadın doğum hekimlerini de yönlendireceğim.”

POLİTİKA GÜÇ SALGINI ELİNDEN ALMAKTADIR

Öte yandan Önder Savaş, Türkiye Acil Müdahale Planına göre 8 bakanlığın AFAD, Kızılay gibi kuruluşlarla birlikte Hatay’a özel çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük ve en yıkıcı depremini yaşadık. . Hatay en çok vergi ödeyen illerden biri olmasına rağmen hizmet açısından geride kalıyor. Hatay’ın kalkınması için devletimizin tüm kurumlarıyla çalışmaya hazırız. Ama hükümet sallantıdan siyaseti alıyor. Deprem üzerinden siyaset yapmayı yanlış bulmuyorum. Devlet mültecilere yardım ederken parayı bulursa Hatay için de birebir çaba göstermelidir. Deprem sonrası Adıyaman ve Kahramanmaraş için yapılan çalışmalara gölge düşürülmemeli” dedi. söz konusu.

bunyan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu