Teknoloji

Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Ekonomisinin Can Damarlarından Biri Olacak

Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BİOSB) ve Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varlıbaş, “Aktif biyoteknoloji firmalarının aynı çatı altında yer alacağı Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Türk milletinin can damarlarından biri olacaktır. ekonomi.” sözünü kullandı.

BİYOSAD’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye, yeni yüzyılda lider konumda yer almak için savunma sanayi ve biyoteknoloji başta olmak üzere stratejik sektörlerde yerli ileri teknoloji hamlesini sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye’nin ileri teknoloji firmalarının yetkilileri bir araya gelerek departmanların gelişimine yönelik stratejileri ve planları tartıştı.

BİOSB ve BIOSAD Lideri Dr. Ercan Varlıbaş ile MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Altınay Teknoloji Kümelenmesi Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Altınay Grubu’nun İstanbul Serbest Bölge’deki tesislerinde departmandaki gelişmeleri değerlendirdi.

“Türkiye, biyoteknolojide dünyanın çekim merkezleri arasında yer alacak”

BİOSB ve BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye’nin teknoloji hamlesinin önemli unsurlarından birinin de yüzyılın sektörlerinden biri olan biyoteknoloji olduğunu belirtti.

Biyoteknoloji kapsamındaki çalışmaların multidisipliner bir yapıya sahip olduğunu belirten Varlıbaş, bu alandaki potansiyeli artırmak ve geliştirmek için BİOSB ve BİYOSAD’ın kurulmasına öncülük ettiklerini kaydetti.

Varlıbaş, “Başkanı olduğum Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde hızla faaliyetlerimize başladık. Alanında faaliyet gösteren biyoteknoloji firmalarının aynı çatı altında yer alacağı BİOSB, Türk sanayisinin can damarlarından biri olacak. Türkiye’yi biyoteknoloji alanında dünyanın cazibe merkezlerinden biri haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” sözlerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin dünyanın sayılı ekonomilerinden biri olduğuna değinen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türk girişimcilerin azimli ve istikrarlı çalışmalarının önünün açılmasının önemini vurguladı.

Asmalı, savunma sanayi ve ileri teknolojilerde gelişme sağlayan Türk sanayicilerinin karşılıklı işbirliğinin bu sektörlerde ilerlemenin anahtarı olacağına işaret ederek, devletin bu girişimcilere takviyeler sağladığını ve vermeye devam edeceğini kaydetti.

“Savunma sanayimiz dünya çapında ses getiriyor”

Altınay Teknoloji Kümesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Türkiye’nin savunma sanayi teknolojisindeki atılımının dünya çapında ses getirdiğini belirtti.

Altınay, hava, kara ve deniz platformlarında Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yazılımlara sahip araçların yerli bileşenlerle üretildiğini ve sadece Türkiye savunma sanayisinde değil, bölge ülkelerinin savunmasında da kullanıldığını bildirdi.

Altınay Teknoloji Grubu’nun savunma sanayisine yönelik birçok cihaz geliştirdiğini de kaydeden Altınay, “Ülkemizi çok seviyoruz, teknoloji gruplarımızla birlikte ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alacağına olan inancımız ve inancımızla. Çağın teknoloji ülkeleri ile üretim potansiyelimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız.” sözlerini kullandı.

habergelendost.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu