Haber

Yazar Özkan Yaman “Sahabeleri en iyi Gazze’nin yiğitleri anlatır”

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı gerçekleştirildi.

Program, Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın ilan ettiği “Kasım Ayı Sahabe Ayı” kapsamında “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temasıyla gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu Hüseyin Çelen’in yaptığı program, Ahmet Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Aslı Şura Tandır ve Hazal Adıgüzel, Hz. Peygamber Efendimiz (sav)’in hadislerini dinleyicilere aktardılar. Açılış konuşmasını yapan Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Suat Çelik, yılın çeşitli zamanlarında kentte faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çelik, “Kardeşler, Peygamber Sevdalıları olarak tüm kardeşlerimizin ve tüm toplumumuzun her ferdinin saatlerini, günlerini, haftalarını, aylarını, yıllarını Cenab-ı Hakk’ın dilediği gibi geçirmesini istiyoruz. Bunun için çaba harcıyoruz. Niyet, neslimizi canlandırmak ve inşa etmektir. “Kötülüğün azaltılmasını ve niteliklerinin artmasını istiyoruz” dedi.

Program film gösterimiyle devam etti. Daha sonra Şüheda Kılıçaslan ve Firdevs Türkmen, sahabeler hakkında yazılan şiiri seslendirdi. Şiir dinletisinin ardından konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, sahabeleri anlamanın zalimlere karşı durmakla mümkün olabileceğini anlattı.

“Cihadı unutan bir millet Kur’an’ı anlayamaz”

Yaman, “Zübeyr bin Avvam’dan bahsediyoruz ama istediğimiz kadar konuşalım, bunları şu anda en güzel kim anlatıyor? Ona en güzelini Gazze’nin yiğit savaşçıları anlatıyor. Gazze’nin yiğit savaşçıları anlatıyor” dedi. En güzel şekilde yoldaş olun. Hem şehitlere, hem yaralılara, hem de Gazze’de direnen mücahitlere dikkat edin.” Hepsi konuşmalarında ayetlerle başlayıp ayetlerle bitiyor. Küçük çocuk bile ayetler okuyor. Bakın Kur’an-ı Kerim’i en iyi Filistinliler ve Gazzeliler anlatıyor. Şehit Hasan El Benna ne diyor? “Kuran cihat olmadan anlaşılamaz.” Cihad Unutmuş bir millet Kur’an’ı anlayamaz. Kur’an’ı anlayamazsınız. Açıyorsunuz, okuyorsunuz, Ramazanda okuyorsunuz ama bu Kur’an’ın ne dediğini anlayamıyorsunuz. Kuran cihad olmadan anlaşılamaz. Zalimin, Amerika’nın, işgal rejiminin karşısındayız. “Ayakta durmadan peygamberi, sahabeyi, hiçbir şeyi anlayamayız. Bakın bu mücahitler ayet okuyor, biz bu ayeti daha önce de okuduk ama sanki şimdi anlıyoruz.” Şartlarını kullandı. – AĞRI

haber-karpuzlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu