Haber

Rıza Çalımbay: Hedef varsa devam edebilirim

Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor deplasmanda Sivasspor’a konuk oldu. Yeni 4 Eylül Stadı’ndaki karşılaşmada Trabzonspor 1-0 öne geçse de sahadan 4-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada Sivasspor’un gollerini 27. dakikada penaltıdan, 58. dakikada Samu Saiz, 37. dakikada Erdoğan Yeşilyurt ve uzatmalarda Jordy Caicedo kaydetti. Trabzonspor’un tek golü 11. dakikada Lazar Markovic’ten geldi.

Bu yüksek skorlu çabanın ardından Sivasspor Teknik Menajeri İsk Çalımbay galibiyeti takdir etti.

“Bu maç bizim için çok önemliydi”

Mücadeleyi değerlendirerek sözlerine başlayan Çalımbay, şunları söyledi:

“Maça iyi başladık. İyi oynarken gol yedik. Oyundan kopmadık ve karşılık verdik. 10 oyuncu kaldığında Trabzonspor’un avantajı vardı ve bunu iyi kullandık. 4 gol attık ve yapabildik. Daha fazla gol attık. Bu maç bizim için çok önemliydi. Buradan puan ve puanlarla ayrılmamız lazım. “İyi bir maç kazanmamız gerekiyordu. Bizim için çok gerekli bir zamandı ve maçı kazandık.”

“Tribünler doldurulmalı”

Salon maçlarında tribünlerin daha çok doldurulması gerektiğini belirten İstek Çalımbay, şu açıklamayı yaptı:

“Burada 7 yılı birlikte geçirdim. O kadar çok maç oynadık ki herkesten önce sezonu açtık. 3 yıldır Avrupa’ya gidiyoruz. Türkiye Kupası’nı kazandık. Bedelini bilmiyorlar.” Tribünlerin doldurulması gerekiyordu.Bu takım en güzel şeyleri hak etti.Olsa bile bu takım saygıyı hak ediyor.Oyuncularıma her şey için teşekkür ederim.Mükemmel işler çıkardık.Güzel şeyler yapıp görevi bırakacağım. Taraftarlarımızı kalan maçlara bekliyorum.Antalyaspor ile oynayacağımız maçın ardından Fenerbahçe ile ileri geri karşılaşacağız.Avrupa yolunda ligde sıkıntı yaşayabiliriz.Türkiye’nin en yaşlı grubu biziz. Şimdiye kadar iyi iş çıkardık. Bundan sonraki maçları 3-4 kazanırsak daha rahat ederiz. Her şeye rağmen güzel şeyler çizdik.”

“Güzel ve tatlı bir halde bırakmak lâzımdır”

Tecrübeli teknik adam sözlerini şöyle noktaladı:

“Daha önce de söyledim. Burada dördüncü yılım. Bir amacım varsa devam edebilirim. Güzel, tatlı ayrılmak lazım. Önümüzde çok keyifli bir hedefimiz var. Elenmesi zor. Fenerbahçe ama bunun için elimizden geleni yapacağız.Bu takım 3 yıldır liglerin dışında kaldı.Kupadan ve Avrupa’dan kopmadı.”

haber-sincan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu