Yaşam

Özel Tüketim Vergisi Olmayan Yeni Araçlar İçin Yeni Limit Açıklandı

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir haberimizde TÜİK’in ekim ayı enflasyon bilgisini açıkladığını belirtmiştik ve ” yeniden değerleme oranıkesin olduğunu transfer etmiştik . Buna göre; Yüzde 58,46olarak belirlenen yeniden değerleme oranı, gelecek yıl ödeyeceğimiz IMEI kayıt bedeli, pasaport harçları gibi tüm resmi ödeme kalemlerine gelecek artışı ortaya çıkardı.

Ancak değerleme oranı belli olunca engelli bireylere sağlanan faydalar da ortaya çıkıyor. ÖTV’siz yepyeni araba Koşullar da güncellendi. 2023 yılında 1 milyon 4 bin 200 TL olarak hayata geçirildi ve piyasa koşulları nedeniyle büyük ölçüde işlevsiz hale geldi. ÖTV muafiyetiÖnümüzdeki yıl engelli vatandaşlara nefes aldıracak gibi görünüyor.

ÖTV muafiyeti 1 milyon 591 bin 255 TL’ye kadar olan otomobiller için geçerli olacak!

Gelecek yıl için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aksi yönde bir karar almadıkça. 1 milyon 591 bin 255 TL Sıfır araçlara kadar Özel Tüketim Vergisi muafiyeti sağlanacak. Yüzde 90 veya daha fazlası engelli belgelemeBir vatandaş, maksimum 1,6 litre motora sahip, fiyatı 1 milyon 591 bin 255 TL’yi aşmayan yeni otomobili Özel Tüketim Vergisi olmadan satın alabilecek.

En çok satan yeni arabalar için:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden değerleme oranını yüzde 50 oranında düşürme, vergi ve harçlar için ise yüzde 50 oranında artırma yetkisine sahip olduğunu belirtelim. bulunduğu . Ancak son yıllarda bu yetkinin kullanıldığını görmüyoruz. Bu durumda ÖTV muafiyeti için farklı bir karar alınması gerekmektedir. beklenmiyor . Kesinleşmiş tutarı ise ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandığında göreceğiz.

IMEI kayıt ücretleri yeniden değerleme oranıyla 30 bin TL’yi aştı:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu