Haber

Malatya’da Yerinde Dönüşüm Kamyonu

MALATYA (İGFA) –6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen vatandaşların bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları kapsamında görevlendirilen “Yerinde Dönüşüm Bilgi Kamyonu” görevlendirildi. Yerinde Dönüşüm Projesi, Malatya Park (Alışveriş Merkezi) önünde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

‘Yerinde Dönüşüm Bilgi Tırı’nda görev yapan çalışanları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada, bilgilendirme tırının 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi, 400 bin TL’si yerinde hibenin yer aldığını söyledi. konutların site dönüşümü ve konutların yerinde dönüşümü için uygulanan tedbirler. Ahırlı köy evleri için 400 bin TL kredi, 750 bin TL hibe ve 1 Milyon TL kredi şeklinde başvuruların olduğunu söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı kurduklarını hatırlatan Başkan Gürkan, “Sahada Dönüşüm Daire Başkanlığımız 3 şube müdürlüğüyle vatandaşlarımıza hizmet verecek. İnşallah şehrimizi hep birlikte hızla canlandıracağız. Bu anlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve “Görevli arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Devletimiz dimdik ayakta. Cumhurbaşkanımız 11 ilimizi canlandıracak. Malatya’yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlayacağız” dedi.

gulsehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu