Ekonomi

Kazanç açıklaması: Rockwell Automation, büyümenin ortasında karışık 1. çeyrek sonuçları bildirdi

Rockwell Automation (NYSE:ROK), 2024 mali yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı ve tüm segmentler ve bölgelerde siparişlerde çift haneli ardışık büyüme ortaya koydu. Şirketin toplam satışları bir önceki yıla göre %3,6 artarken, organik satışları ise %1 arttı. Ancak devam eden tedarik zinciri kısıtlamaları nedeniyle organik satışlar beklentilerin altında kaldı. Segmentin faaliyet marjı önceki yıla göre %20,2’den %17,3’e düştü ve düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) %17 düşüşle 2,04 $’a geriledi. Şirket, organik satışların orta noktada %1 artmasını bekleyerek 2024 mali beklentilerini doğruladı ve EPS’yi yıllık bazda %5 artacak şekilde ayarladı.

Temel Çıkarımlar

  • Toplam satışlar bir önceki yıla göre %3,6 artarken, organik satışlar ise %1 arttı.
  • Akıllı Cihazlar segmenti, güçlü siparişlerden ziyade yeniden yapılanma çalışmaları ve satın almalar nedeniyle organik satışlarda bir düşüş gördü.
  • Yazılım ve Denetim organik satışları %4 artarken Yaşam Döngüsü Hizmetleri %8’in üzerinde arttı.
  • Yıllık yinelenen gelir (ARR), SaaS teklifleri ve hizmetlerinin etkisiyle %20 arttı.
  • Düzeltilmiş EPS önceki yıla göre %17 düşüşle 2,04 $ olarak rapor edildi.
  • Şirket, orta noktada %1’lik organik satış artışı bekleyerek 2024 mali yılı beklentilerini yeniden doğruladı.

Şirket Genel Bakışı

  • Rockwell Automation, 2024 mali yılı için satışlarda %0,5 ile %6,5 arasında bir büyüme rapor edilmesini bekliyor.
  • Organik satış büyümesinin -%2 ile %4 arasında olması bekleniyor.
  • Tüm yıl boyunca serbest nakit akışı dönüşümünün düzeltilmiş gelirin %100’ü civarında olması bekleniyor.
  • Şirket, hisse geri alımlarına 300 ila 500 milyon dolar harcamayı planlıyor.
  • Jeopolitik dalgalanmalara rağmen piyasa koşullarının sağlıklı olduğu değerlendiriliyor.

Ayı Noktaları

  • Segmentin faaliyet marjı, artan yatırım giderleri, ürün karışımı ve azalan tedarik zinciri kullanımı nedeniyle düştü.
  • Serbest nakit akışı, önceki yılki pozitif 42 milyon dolardan önemli bir düşüşle, eksi 35 milyon dolar oldu.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Güçlü sıralı sipariş büyümesinin yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.
  • Şirket, özellikle Kuzey Amerika’da değer platformlarında pazar payı kazanıyor.
  • Sevkiyatlardaki artış ve operasyonlardaki yapısal değişiklikler nedeniyle 2024 mali yılının ikinci yarısında marjlarda ve EPS’de iyileşme beklentisi.

eksiklikler

  • Tedarik zinciri sorunlarının etkisiyle organik satışlar beklentilerin altında gerçekleşti.
  • Şirketin birikmiş iş yükü ilk çeyrekte tek haneli yüksek bir oranda azaldı.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CEO Blake Moret, müşteri beklentilerini karşılamak için artan emniyet stoklarını ve birikmiş işlerden defter ve faturaya geçişteki operasyonel zorlukları tartıştı.
  • Şirket, süreç uygulamalarında güçlü bir faaliyet görüyor ancak elektrikli araç projelerinde bir miktar yavaşlama görüyor.
  • Maliyet düşüşleri ve artan iş yüzdeleri nedeniyle marjların 2024’ün ikinci yarısında iyileşmesi bekleniyor.

Rockwell Automation’ın ilk çeyrek sonuçları, tedarik zinciri zorluklarına ve segment faaliyet marjındaki düşüşe karşı güçlü sipariş büyümesi ve rehberliğin de doğrulandığı karışık bir tablo sundu. Şirketin yapısal değişikliklere ve verimlilik iyileştirmelerine verdiği önem ve sağlıklı pazar görünümü, mevcut zorlukların ortasında uzun vadeli büyüme stratejilerine odaklanıldığını gösteriyor.

InvestingPro İçgörüleri

Rockwell Automation (NYSE:ROK), siparişlerdeki ve satışlardaki önemli artışla 2024 mali yılının ilk çeyreğinde performansında dayanıklılık gösterdi. InvestingPro’nun içgörüleri, şirketin mali durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha fazla bağlam sağlamak amacıyla yatırımcıların göz önünde bulundurabileceği temel ölçümleri ve ipuçlarını ortaya koyuyor.

InvestingPro Verileri, Rockwell Automation’ın 29,74 milyar ABD Doları Piyasa Değerine sahip olduğunu ve bu da segmentteki değerli varlığını ortaya koyduğunu gösteriyor. F/K Oranı 24,11; Bu, yatırımcıların her bir dolar kazanç için ödemeye hazır oldukları değerlemeyi gösterir. 2023 yılı 4. çeyreği itibarıyla son on iki ay için ayarlandığında F/K Oranı biraz daha düşük 23,38 seviyesindedir. Bu, faizlerin veya yatırımcı duyarlılığının arttığını gösterebilir. Şirketin aynı dönemde aynı dönemde %16,72’lik güçlü bir Gelir Artışı da var ve bu da satışları etkili bir şekilde artırma yeteneğini yansıtıyor.

InvestingPro İpuçları arasında Rockwell Automation için özellikle iki tanesi öne çıkıyor. Birincisi, şirketin mükemmel bir Piotroski Skoru olan 9’dur, bu da güçlü mali sağlığı ve operasyonel verimliliği gösterir. Bu, sağlam finansal yapıya sahip, iyi yönetilen şirketler arayan değer yatırımcıları için değerli bir ölçümdür. İkincisi, Rockwell Automation, hissedarlarına değer kazandırma taahhüdünü ve finansal istikrarına olan inancını, üst üste 14 yıl boyunca temettülerini artırarak gösterdi. Bu temettüler, şirketin uzun vadeli güvenilirliğinin bir kanıtı olarak 53 yıl üst üste temettü ödemelerine devam etmesiyle desteklenmektedir.

InvestingPro, Rockwell Automation’ın performansını ve potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için ek ipuçları ve ölçümler sunuyor. ROK için 13 InvestingPro İpucu daha artık https://www.investing.com/pro/ROK adresinde mevcuttur. Bu ipuçları, fayda revizyonları, çoklu satış koşulları ve işlem katları gibi faktörler de dahil olmak üzere şirketin hisse senedi performansına ilişkin değerli bilgiler sağlayabilir.

Bu bilgilerden yararlanmak isteyen yatırımcılar InvestingPro aboneliklerinde %50’ye varan indirimle yılbaşına özel indirimden yararlanabilirler. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim için SFY24Kupon kodunu kullanın veya 1 yıllık abonelikte %10 ek indirimden yararlanın. SFY241 Kupon kodunu kullanın. Bu teklifler, yatırımcılara dinamik bir piyasa ortamında bilinçli kararlar almaları için gereken kapsamlı verileri sağlayabilir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu