Yaşam

İstanbul Park İhalesi Başlıyor: Formula 1 Yarışlarının Düzenlenmesi Gerekecek!

Son aylarda Intercity ile TOSFED arasında yaşanan olaylarla gündeme gelen Formula 1 pisti İstanbul Parkı’nın Bugün geleceğine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, pistin ihale sürecinin önümüzdeki nisan ayı başında başlayacağını duyurdu. Intercity’nin piste ilişkin sözleşmesi geçen yıl sona erdi.

VGM, internet sitesinde paylaştığı ihale duyurusu ile Tuzla’daki pistin “İnşaat ve Onarım Karşılığı Kiralama” karşılığında ihaleye çıkılacağını duyurdu. Duyuruda anlaşmanın fiyatı, süresi ve şartları gibi detaylara da yer verildi.

30 yıllık anlaşmanın bedeli 117 milyon 806 bin dolar

Açıklamada anlaşmanın 30 yıl vadeli olacağı belirtilirken tahmini fiyat ise şu şekilde açıklandı: 117 milyon 806 bin 367 dolar Öyle olduğu söylendi. sunmak, 2 Nisan 2024’te tarihinde başlayacak. Sözleşme şartlarında dikkat çeken kısımlar var.

Formula 1 yarışı düzenlemek kural olacak

İhale şartnamesinin en önemli kısmını Formula 1 yarışları oluşturuyor. Buna göre taraflar pistte F1 yarışı yapılması konusunda anlaştılar. garanti vermesi gerekecek. Ayrıca yarışların 2026 yılında İstanbul Park’ta başlayacağının taahhüt edilmesi de gerekecek. Aksi takdirde bu yarışların yapılmadığı her yıl için o yıla ait Formula-1 sözleşme ücretinin %25’i oranında yıllık tazminat ödenecek. yönetime. Bu konuyla ilgili açıklamaların tamamı şu şekilde:

“Yüklenici, Formula 1 yarışlarının gayrimenkul üzerinde yapılacağını garanti edecek olup, iş sözleşmesinin imzalanmasından itibaren 1 (bir) ay içerisinde gayrimenkulümüz üzerinde yapılacak Formula 1 yarışlarına ilişkin sözleşmenin temin edilmesi ve İmzalanacak protokol yönetime bildirilir. Bunun yapılmaması durumunda sözleşme feshedilir ve yatırılan teminatlar yönetime gelir kaydedilir,
Yüklenici, Formula 1 yarışlarının 2026 yılı itibarıyla mülk üzerindeki mevcut Formula 1 pistinde başlayacağını taahhüt edecektir. 2026 yılı da dahil olmak üzere bu yıldan sonra yarış yapılamayan her yıl için Formula-1 sözleşmesinin %25’i oranında yıllık tazminat. o yıla ait ücret yönetime ödenecektir.

Alışveriş merkezi yapılacak

Şartnamenin bir diğer dikkat çeken noktası ise İstanbul Park’ta alışveriş merkezi, eğlence merkezi gibi şeylerin yapılacak olmasıdır. Bu konuda aşağıdaki ifadeler kullanılmaktadır:

“Gayrimenkul üzerinde halihazırda bulunan Formula 1 pistine ek olarak, ilgili mevzuat kapsamında, tahliye işleminin tamamlanmasının ardından Yer Teslimi yapılması şartıyla, alışveriş merkezi, macera parkı (go kart, eğlence parkı, tırmanma parkuru, gezi treni vb.), otomobil müzesi ve eğlence merkezi (akvaryum, kuş parkı, hayvanat bahçesi, yağmur ormanı)“işlevleri için inşa edilmiş mekanlara/yapılara sahip olmak.”

Son olarak milli sporcuların antrenman yapabilmesi amacıyla pistin 30 gün süreyle ücretsiz kullanıma açılması da şartlara eklendi:

Milli sporcuların antrenmanlarının sağlanması amacıyla, belirli sayıda ulusal ve uluslararası motor sporları federasyonunun etkinlikleri ve çeşitli spor etkinlikleri için pist tesisi 30 gün süreyle ücretsiz olarak kullanıma sunulacaktır (A “İhale Takvimi”) Bu iş için öngörülen gün takvimine ilişkin yüklenici tarafından her yıl idareye sunulacaktır; “Kullanılacak 30 günlük ödemesiz süre üzerinde anlaşmaya varılacaktır.”

Tüm ayrıntılara ulaşmak için buraya bağlantıTıklayabilirsiniz.

 

muratli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu