Ekonomi

HSBC, dijital varlık piyasalarına yönelik yeni hizmetini duyurdu

Investing.com – Küresel bankacılık devi HSBCson dönemde işlem hacimlerinin hızla arttığı tokenize varlık piyasasında yer kazanmak için yeni bir atılım yapmaya hazırlanıyor.

HSBC, 2024 yılında faaliyete geçmesi beklenen hizmetini İsviçre merkezli kripto saklama kuruluşu Metaco ile iş birliği yaparak sağlayacak. Böylece bankacılık devi, tokenize varlıklar alanında hizmet veren kurumsal şirketlere dijital varlık saklama hizmeti sunmaya başlayacak.

HSBC’den yapılan açıklamada, önümüzdeki yıl devreye girecek saklama hizmeti, bankanın dijital varlık geliştirme platformu HSBC Orion ve tokenize altın ürününü takip ediyor. tokenleştirme Bunun piyasadaki son teklif olduğu belirtildi. Böylece banka, kurumsal şirketlere dijital varlıklar alanında donanımlı bir hizmet sunacak.

Yatırım eserlerinin tokenleştirilmesi, ilgili finansal yatırım eserinin özel bir Blockchain ağına veya Ethereum Halka açık Blockchain ağlarına tasarruf etmek anlamına gelir. Bu sayede dijital ortama aktarılan yatırım ürünleri piyasada çok daha hızlı ve daha düşük maliyetle işlem görebilmektedir.

Ancak küresel bankacılık devi, saklama hizmetinin şimdilik yalnızca mevcut olduğunu belirtti. tokenleştirilmişİhraç edilen menkul kıymetler için geçerli olduğunu, hizmetin artık özel ve stabil kripto para birimlerini içermediğini hatırlattı.

HSBC Dijital Varlık Stratejisi, Piyasalar ve Menkul Kıymet Hizmetleri Küresel Lideri John O’Neill, dijital varlık saklama hizmetlerinin daha önce başlatılan dijital varlık ihraç platformu HSBC Orion’u ve tokenize altın ihracını tamamlayacağı iddiasına ilişkin açıklamasında şunları söyledi. O’Neill ayrıca bu hizmetlerin bankanın dijital varlık piyasalarının gelişimine olan inancını yansıttığını vurguladı.

kayapinarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu