Ekonomi

Çiftçi, tüccarın düşük fiyat teklifine tepki gösterdi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, tüccarın tarladaki limonun değerini 3 TL olarak belirlemesine sinirlenen çiftçi, ağacı sökerek tepki gösterdi.

Bereketli topraklarıyla birçok meyve ve sebzenin yetiştiği Hatay’da narenciye hasadı başladı. Dörtyol ilçesine bağlı Yeniyurt Mahallesi’nde çiftçiler aylardır verdikleri emeğin karşılığını hasada başladı. Bölgede çiftçi olan Doğan Atılgan, tüccarın 3 TL teklif etmesi karşısında ne hissettiğini şaşırdı. 4 yıldır üzerinde çalıştığı ağaçları söken Atılgan, tüccara “Benim sana hiçbir faydam olmayacak” diyerek bu anları sosyal medyada paylaştı.

Doğan Atılgan, limonunu 3 TL’lik teklif karşılığında satmak yerine odun yapacağını belirterek, “4 yıldır bu limonları yetiştiriyorum. Tüccar getirdim, şubesine 3 lira verirseniz ona veririm” dedi. Alacağım. Utanmaz adam utanmadan 3 lira teklif ediyor. Ona vermek yerine 3 liraya odun yapıp limon için kullanacağım.” “Bakın güzelliğine, ben yıllardır çalışıyorum, 3 lira alıyor, ona vermektense yıkıp odun yapmayı tercih ederim. Benim de ona bir faydam olmaz,” dedi. “dedi. -HATAY

saimbeyli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu