Haber

Çevre Bakanı Özhaseki Azerbaycan’da görüşmelerde bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Azerbaycan’da Başbakan Ali Asadov ve Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev ile heyet toplantıları gerçekleştirdi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2. Türk Dünyası Hidrometeoroloji Forumu’na katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki temaslarını sürdürüyor. Bakan Özhaseki, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ve Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev ile heyetlerarası görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde iki ülke arasında yürütülen ortak çalışmalar ve projeler ele alınırken, meteoroloji alanındaki faaliyetler de değerlendirildi.

İlk olarak Bakan Babayev ile heyetler arası görüşme gerçekleştiren Bakan Özhaseki’ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Çiğdem Karaaslan ve Bakanlık bürokratları eşlik etti. Toplantıda meteoroloji alanında yapılan çalışmalar ve iki ülke arasında yürütülen projeler ele alındı. Kardeş ülkeler Azerbaycan ile Türkiye arasındaki bilgi, tecrübe ve tecrübenin paylaşıldığı toplantıda, iki ülkenin birbirine verdiği desteğin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Kardeşlik bağını daha da güçlendirecek projeler konuşuldu

Bakan Özhaseki daha sonra Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendirecek projelerin görüşüldüğü toplantıda Bakan Özhaseki, nazik kabulünden dolayı Başbakan Asadov’a şükranlarını sundu. Toplantıda ayrıca Bakan Özhaseki, Azerbaycan devletine ve halkına deprem döneminde gösterdikleri olağanüstü kardeşlik ve yardımseverlikten dolayı şükranlarını yineledi. – BAKÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu