Teknoloji

Cadılar Bayramı için Jüpiter’den ürkütücü bir “mesaj” geldi

NASA, Cadılar Bayramı için mükemmel zamanlanmış, Jüpiter gezegeninde ortaya çıkan korkunç bir yüzün görüntüsünü yayınladı.

Görüntü, 7 Eylül 2023’te NASA’nın Juno misyonu sırasında, Jüpiter’in 54. uçuşu sırasında çekildi. Görüntü, uzay aracı Jüpiter’in bulut tepelerinin yaklaşık 7.700 kilometre üzerinde seyrederken gaz devinin Jet N7 adı verilen uzak kuzey kesimlerini gösteriyor.

NASA bir blog yazısında, yüz manzarasının Jüpiter’in sonlandırıcısındaki çalkantılı bulutlar ve fırtınalardan oluştuğunu açıkladı. Yani gezegenin gece ve gündüz taraflarını ayıran çizgi nedeniyle oluşmuştur.

Jüpiter’in uzaktan alınan görüntüleri, gezegenin pürüzsüz mermer gibi görünmesine neden olabilir. Ancak daha yakından incelendiğinde, engebeli bir dağ silsilesi gibi yoğun bulutların ve zirvelerin ve çukurların bir karışımını görmek mümkündür. Güneş ışığı atmosferin üst kısmındaki bulutlar arasında en ağır olanı iken, atmosferin derinlerine ulaştıkça giderek daha fazla emilir.

Dönen ve sürekli değişen görünümleri nedeniyle, Jüpiter’in bulutları çoğu zaman tuhaf yüzler de dahil olmak üzere hoş desenler ve şekiller oluşturabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu