Haber

Bursa merkezli suç örgütünün tırlardaki değerli madenleri gasbettiği ortaya çıktı

Bursa merkezli cürüm örgütü operasyonunda yakalanan şüphelilerin, yurt dışından gelen bedelli maden yüklü tırları silah zoruyla gasbettikleri öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Uğraş Şubesi takımlarının, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Manisa ve Artvin’de düzenlediği ve gözaltına alınan 18 zanlıdan 11’inin tutuklandığı operasyonla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Şüphelilerin yurt dışından bilhassa Türk cumhuriyetlerinden gelen tırları hudut kapılarında takibe aldıkları, bir müddet sonra durdurup sürücülerini silah zoruyla alıkoyup kasalarındaki pahalı maden ve metalleri gasbettiği belirlendi.

Polis kamerasıyla kaydedilerek paylaşılan operasyon imajlarında, Özel Harekat takımlarının de takviyesiyle baskın yapılan adreslerde şüphelilerin gözaltına alınması yer aldı. Kayıtlarda, bir şüphelinin üzerine çarşaf örterek saklandığı balkonda yakalandığı görülüyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, Vilayet Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Gayret Şubesi gruplarınca “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt kapsamında silahlı yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” cürümlerinden 18 kuşkulu gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri savcılık sorgusunun, 6’sı çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince isimli denetimle özgür bırakılmış, V.K, C.B, A.B, E.A, İ.K, S.K, F.Y, M.Ç, K.K, M.D. ve D.G. tutuklanmıştı.

Operasyonda 4 ruhsatsız tabanca ve 9 fişek ele geçirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu