Ekonomi

Apple, Huawei ile Rekabet Edebilmek İçin Çin’de Olağandışı Fiyat İndirimleri Yapıyor, Analistler Olumlu Kaldı

Apple Inc. (NASDAQ: AAPL ) Çin’deki fiyatlarını düşürür; Bu, teknoloji şirketinin bu pazarda artan rekabete cevap vermek için attığı önemli ve alışılmadık bir adımdır.

Çeşitli kaynaklardan gelen bilgilere göre bu fiyat indirimleri en yeni iPhone modellerini kapsayacak. Apple, Çin’de perşembeden pazar gününe kadar sürecek bir satış etkinliği planladı ve bu etkinlik sırasında iPhone fiyatlarının 70 dolar eşdeğerine düşeceği bildirildi. 10 Şubat’ta başlayacak Ay Yeni Yılı kutlamaları öncesinde satışları teşvik etmek için diğer işlerin maliyetleri 110 dolara düşürülecek.

Yatırım bankalarından bazı analistler, şirket hisselerine temkinli yaklaşmalarının nedeni olarak Çin’deki iPhone satışlarındaki düşüşü gösterdi. Huawei gibi rakiplerin varlığı Apple üzerinde ek bir rekabet baskısı oluşturuyor.

Evercore ISI uzmanları yakın tarihli bir analizde, 2024 mali yılında iPhone’lara yönelik gelir tahminlerine ilişkin piyasa duyarlılığının, özellikle Huawei’nin Çin’de yoğunlaşan rekabeti nedeniyle daha olumsuz hale geldiğini belirtti.

Ancak bu analistler endişelerin abartılmış olabileceğine inanıyor ve iPhone gelirlerinin bu yıl da muhtemelen istikrarlı kalacağını öngörüyor. Hindistan’daki ortalama satış fiyatındaki artışın ve pazar genişlemesinin Çin’deki olası düşüşleri dengelemesini bekliyorlar.

Evercore ISI analistleri, “Eylül çeyreğine ilişkin sektör verileri herhangi bir pazar payı kaybı göstermedi, ancak Apple’ın çeyreğin yalnızca bir ayı boyunca Huawei ile doğrudan rekabet içinde olduğunu not etmek önemli” dedi. Apple hisselerinin 220 dolar hedef fiyatla satın alınmasını önermeye devam ediyorlar.

“Aralık çeyreği iPhone satış sonuçlarının, Huawei Mate 60’ın iPhone satışları üzerindeki potansiyel etkilerinin bir göstergesi olarak yatırımcılar tarafından yakından izleneceğini tahmin ediyoruz” diye devam ettiler. “Apple’ın birinci sınıf bir marka olarak statüsü ve Huawei’nin zorluklarına başarılı bir şekilde dayanacağına inandığımız uyumlu ürün ekosistemi konusunda olumlu olmaya devam ediyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

arguvanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu