Ekonomi

Northern Trust’ın üçüncü çeyrek kârında %42’lik artış

Northern Trust (NASDAQ:NTRS), müşteri varlıklarını yönetme ve hizmet verme ücretlerindeki artış sayesinde üçüncü çeyrek kârında önemli bir %42’lik artış yaşadı. Varlık ve servet yönetimi şirketinin hisseleri, bugün erken işlemlerde %4,4 yükseldi.

Şirket, Eylül ayında başlayan daha fazla faiz indirimi beklentisinden faydalandı. Bu durum yatırımcı güvenini artırdı ve piyasada ralliye yol açtı. Bu iyimserlik, yönetim altındaki varlıkların (AUM) değerini ve dolayısıyla varlık yöneticilerinin talep edebileceği ücretleri artırdı. Üçüncü çeyrekte S&P 500 endeksi %5,5 yükseldi.

Detaylı olarak, Northern Trust’ın yatırım ve diğer hizmet ücretleri geçen yılın aynı dönemine göre %8 artarak 1,2 milyar dolara yükseldi ve yönetim veya idare altındaki varlıkları %23 artarak 17,42 trilyon dolara ulaştı.

Illinois, Chicago merkezli Northern Trust, kurumlara, varlıklı ailelere ve bireylere servet yönetimi, varlık yönetimi ve bankacılık hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmaktadır.

Bu ay, şirketin sektördeki benzer rakipleri State Street (NYSE:STT) ve Bank of New York Mellon (NYSE:BK) da müşteri varlıklarını yönetmekten elde edilen daha yüksek ücret bazlı gelirlerle kârlarında artış gördüklerini rapor ettiler.

Northern Trust’ın net faiz geliri (NII), yani varlıklardan elde edilen kazançlar eksi yükümlülüklerin maliyetleri, 30 Eylül’de sona eren çeyrek için %21 artarak 569,4 milyon dolara yükseldi. Rapor edilen net gelir 464,9 milyon dolar veya hisse başına 2,22 dolar oldu. Bu, bir önceki yılın 327,8 milyon dolar veya hisse başına 1,49 dolar olan rakamından artış gösterdi.

Ayrıca, şirketin döviz ticaretinden elde ettiği gelir %4 artarak 54,1 milyon dolara yükseldi.

Bu yılın başından beri Northern Trust’ın hisseleri %13,5 artarken, State Street ve BNY Mellon’un hisseleri sırasıyla %16 ve %45,8 yükseldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

seyhan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Bağcılar escort Bayan numaraları
Başa dön tuşu